XY BLOGGING

Blogul tău de fun-facts

La musculițele de oțet, masculii respinși sexual cad în patima alcoolului

La musculițele de oțet masculii respinși de femele consumă alcool, arată un studiu al revistei americane Science citată de France Presse.

Musculițele de oțet au o substanță (neuropeptida F) în creier care crește o dată cu satisfacția sexuală. Cercetătorii din California au arătat că musculițele care au o cantitate redusă de neuropeptida F în creier, care nu erau, deci, satisfăcute, au ales hrană lichidă alcoolizată. În schimb, cele care aveau această substanță în cantități mari au ales hrana care nu conținea alcool.

Cum au demonstrat cercetătorii americani acest lucru?

Pentru acest studiu, cercetătorii au pus într-o cutie musculițe de sex feminin, virgine, care erau pregătite să se împerecheze. În aceeași cutie cu femele virgine au pus și masculi, cu care s-au împerecheat. După aceea, cercetătorii au pus, alături de aceleași femele alți masculi. Aceștia din urmă au fost respinși de musculițele de sex feminin, care se împerecheaseră deja.

Masculii din experiment au fost puși apoi într-o cutie care conținea două tipuri de hrană: cu alcool și fără. Masculii care s-au împerecheat au ales hrana fără alcool, iar cei respinși sexual au preferat hrana alcoolizată, pe care au consumat-o în cantități mari.

Cum pot ajuta rezultatele studiului oamenii?

Oamenii au o substanță asemănătoare musculițelor, neuropeptida Y. Acest lucru, spune principalul autor al studiului, poate deschide calea unor noi tratamente împotriva dependenței de alcool și de droguri. Ajustarea nivelului neuropeptidelor la oameni poate face să dispară dependențele, susțin oamenii de știință.

În prezent se efectueaza teste în clinici pentru a analiza capacitatea neuropeptidelor Y în diminuarea anxietății și a altor tulburări psihologice, printre care și obezitatea.

Image

Până una alta, când mai vezi o musculiță care trage la vinul sau la berea ta, fii mai îngăduitor. Gândește-te cât de rău e să fii respins de o domniță, fie ea din lumea oamenilor sau a insectelor

Ne vedem la următoarea postare,

XY Blogger

Reclame

Un comentariu la “La musculițele de oțet, masculii respinși sexual cad în patima alcoolului

  1. dcstiri
    21 martie 2012

    Se pare ca nici porcii nu mai sunt ce au fost. Niste „muscoi” ii saboteaza…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 21 martie 2012 de în Fun, Noutăți şi etichetată , , , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: